Veelgestelde vragen

Zaterdag 1 juli:
Op zaterdag start het evenement om 11.00 uur. Om 17.00 uur sluiten alle winkels en marktkramen maar de terrassen, café’s en eetgelegenheden blijven de hele dag geopend. Van 20.00 tot 01.00 uur is er live-muziek op het marktplein en in alle café’s gaat het feest nog langer door.

Zondag 2 juli:
Op zondag start het evenement om 11.00 uur. Om 17.00 uur sluiten alle winkels en marktkramen maar de terrassen, café’s en eetgelegenheden blijven de hele dag geopend. Op het marktplein is er de hele dag live-muziek tot 0.00 uur ‘s avonds en in sommige café’s gaat het feest nog langer door.

Nee hoor, de Zomermarkt is gratis toegankelijk!

Bij de barren op het marktplein en in alle omliggende café’s kan je uitsluitend betalen met de Zomermarkt munt (dus niet met contant geld). Ook in de diverse restaurants en snackbarren word de munt geaccepteerd.

De Zomermarkt hanteert elk jaar een nieuwe munt. Munten van voorgaande jaren zijn daardoor niet meer geldig. Heb je munten over; lever deze dan in bij de muntenkassa tijdens de Zomermarkt of tot maximaal 1 uur na afloop van het evenement. Daarna kunnen munten niet meer worden ingeleverd.

De Zomermarkt vindt plaats in het winkelcentrum van Lichtenvoorde.

Diverse straten worden afgezet tijdens de Zomermarkt waardoor het evenemententerrein auto vrij is. Gratis parkeerplaatsen zijn te vinden in de Koemstraat, Van de Meer de Walcherenstraat, op de Nieuwmarkt en in de Carel Looierstraat.

In Lichtenvoorde en de omgeving zijn vele hotels en campings te vinden. Klik hier voor een overzicht.

Je kan munten pinnen bij de muntenkassa of contant geld pinnen bij de ABN Amro. Beide zijn gevestigd op het marktplein.

We hebben verschillende aanmeldformulieren voor winkeliers, marktkooplui en particulieren ingericht. Deze formulieren zijn te vinden onder het kopje ‘contact’.

Tijdens het evenement is er een ServicePunt ingericht bij Grand Café Markt 5, Markt 5 in Lichtenvoorde. Hier staat de organisatie je graag te woord.

Tijdens het evenement is er een ServicePunt ingericht bij Grand Café Markt 5. Hier kan je gevonden voorwerpen afgeven of informeren of jouw verloren voorwerp gevonden is.

Er is een openbaar invalidentoilet te vinden op het marktplein bij Het Blok (Markt 2).

Huisregels

 1. Bij het betreden van het evenemententerrein ga je akkoord met onze huisregels.
 2. Het is mogelijk dat je gecontroleerd wordt op leeftijd. Hiervoor dien je je te kunnen legitimeren.
 3. Wanneer je een horecaverbod hebt krijg je geen toegang tot ons evenement.
 4. Personen jonger dan 14 jaar moeten worden begeleid door een ouder/voogd of meerderjarige.
 5. Om de veiligheid van bezoekers, organisatie en artiesten te beschermen ben je verplicht om mee te werken aan visitatie, inclusief evt. meegebrachte tassen/rugzakken.
 6. Alcohol wordt niet verstrekt aan personen onder de 18 jaar (hetzij rechtstreeks of via wederverstrekking).
 7. Personen die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs het evenement willen betreden kunnen worden geweigerd. 
 8. Bezit en gebruik van drugs of wapens is verboden.
 9. Glaswerk is niet toegestaan.
 10. Laat vooral thuis: (alcoholische) dranken, etenswaren, professionele video/foto, drones of opname-apparatuur. Wil je fotograferen met professionele apparatuur? Stuur ons dan een mail.
 11. Wij zijn niet gediend van agressie, discriminatie, ongewenste intimiteiten, hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag. Bij het signaleren van dit gedrag kun je van het evenemententerrein worden verwijderd. Op wildplassen staat een boete van €140,-.
 12. Volg instructies van de organisatie op en houdt vluchtroutes vrij.
 13. Bij het niet naleven van onze huisregels kunnen wij je de toegang tot de Zomermarkt weigeren of ontzeggen. Wanneer de toegang wordt ontzegd dien je het terrein per direct te verlaten.
 14. Op de Zomermarkt is cameratoezicht aanwezig.
 15. Iedereen die de Zomermarkt betreedt geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en/of geluidsopnamen waar hij/zij mogelijk in of op voor kan komen. De organisatie kan deze opnames gebruiken voor promotiedoeleinden.
 16. Promotiemateriaal van derden mag niet zonder toestemming worden verspreid.
 17. Op het evenemententerrein is de Nederlandse Wetgeving en A.P.V. van kracht. Bij constatering van strafbare feiten wordt dit bij de politie gemeld.
 18. In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.
 19. Betreden van het evenemententerrein is geheel op eigen risico. Stichting Zomermarkt, evenals alle medewerkers en vrijwilligers die op de Zomermarkt werkzaam zijn, kunnen niet aansprakelijk gesteld worden bij vermissing/diefstal of voor enig letsel en/of schade.

Plattegrond